מה עושים עם החששות? איך מתנהלים מול הילד? ואילו משחקים יכולים להכין את הילד לשגרת הלימודים בכיתה? בשיחה פתוחה עם רנית ארצי, מנהלת ריפוי בעיסוק במכון להתפתחות הילד במחוז מרכז של מכבי שירותי בריאות, נדבר על ההכנות לפני הכניסה לבית הספר.
אם מדובר על ההתפתחות המוטורית או הרגשית, יש כמה עצות מועילות שכדאי להכיר, על מנת להבין את הצרכים של הילדים לקראת הכניסה לכיתה א' בתחילת שנת הלימודים.
רנית ארצי הינה בעלת תואר ראשון ותואר שני מחקרי בריפוי בעיסוק, באוניברסיטת תל אביב, והיא מגיעה לשיחה עם אוסף של חומרי יצירה ומשחקים מעוררי חשיבה וגם הפעלות שמתאימות לכל הרמות. כדי "להכין" את המערכת העצבית של הילדים לכיתה א', כדאי לתת לו דף וטושים ולאפשר לו לצייר באופן חופשי. אם הילד לא אוהב לצייר, מומלץ לשאול אותו במה הוא מעדיף ליצור ו"לזרום" עם הרצונות שלו. בלי לחץ.
המעבר מהגן לכיתה א' הוא מעבר משמעותי מאוד, מעבר בין שולחנות יצירה ומשחקים בחצר לבין למידה ממושכת. המשחקים שרנית מציעה עוזרים בשיפור מיומנות הריכוז לאורך זמן, כך למשל לשבת עם פאזל יכול להרגיל את הילד לשבת במשך דקות ארוכות. אם ניסיתם משחקים וניסיתם יצירה והילד בהימנעות, מומלץ לפנות לסיוע במכבי שירותי בריאות.
רנית מדגישה בשיחה: אין צורך להלחיץ את הילד עם הכנות משמעותיות וגרנדיוזיות. הגישה שלה אומרת שאפשר "ללמוד" על הדרך, תוך כדי החיים. עוד כלי שיכול לעזור להרגיע את הילדים (ובינינו, גם את ההורים) הוא ניהול שגרת בוקר שכוללת השכמה, ארגון של התיק, הכנת סנדוויצ'ים ויציאה לדרך. זוהי הכנה שעשויה למנוע הפתעות או לחצים ביום הראשון ללימודים בבית הספר.
שיהיה בהצלחה לילדים (וגם להורים)!