תפקודים מוטוריים אצל ילדים עם DCD

שתפו את המאמר:

DCD מוגדרת כיום כהפרעה נוירו-התפתחותית כרונית, המתבטאת בקושי ללמוד ולבצע פעילויות מוטוריות.

שמי רנית ארצי ואני מרפאה בעיסוק במכבי התפתחות הילד. 

בקיץ האחרון בחרתי לשתף קצת מהידע שלי על DCD- Development Coordination Disorder במסגרת הרצאה שהעברתי בנושא   " תפקודים מוטוריים אצל ילדים עם DCD"  לקהל של מטפלים ומטפלות בהתפתחות הילד. 

DCD מוגדרת כיום כהפרעה נוירו-התפתחותית כרונית, המתבטאת בקושי ללמוד ולבצע פעילויות מוטוריות. מאפייני הליקוי באים לידי ביטוי קודם כל בתחום המוטורי אך יש להם השלכות על תחומים ותפקודים שונים
מהילדות המוקדמת, בה יש קושי לבצע תפקודי יומיום הדורשים מוטוריקה עדינה וגסה כאחד (צביעה, גזירה, קשירת שרוכים, וגם קפיצה, דילוג, משחקי כדור ורכיבה על אופניים),
דרך קשיים בגילאי בית הספר (כתיבה ארגון, עמידה בזמנים) ועד להתבגרות והבגרות.

חשוב להבין שזוהי לקות המשליכה על התפיסה העצמית ויוצרת קשיים הן בהיבטים הרגשיים והן החברתיים בגלל הדימוי העצמי הנמוך וההמנעות מאינטרקציות חברתיות, פעילות גופנית ועוד.

ניסיתי לעשות סדר בכל שלבי הטיפול בילדים עם DCD כאשר דברתי קודם כל – מה הם הקריטריונים לאבחנה, עפי המדריך לאבחון DSM 5, בהמשך דברתי על האטיולוגיה של הלקות ועל התחלואה הנלווית (קומורבידיות) וסיימתי את ההרצאה כמובן עם ודרכי הטיפול האפשריות.

לDCD  יש כל מיני גישות טיפוליות כאשר בגדול מדובר בגישת Bottom Up מול Top Down הנבדלות זו מזו בטיפול במיומנוית לעומת טיפל במטלה עצמה.

בחרתי לשתף בהרצאה שני סרטונים שהמחישו את חשיבות האבחון והטיפול, ועל היכולת המשמעותית שלנו, המטפלים, לעשות שינוי אמיתי אצל אותם ילדים.

מקווה שנתתי כמה כלים חדשים לקהל הנהדר הזה 

מעוניינים לשמוע

על משרות פנויות?

עקבו אחרי ״האנשים של מכבי״

מעוניינים לשמוע
על משרות פנויות?